Home About Stuff Linky

2 hari 1 malam di avani sepang goldcoast -RM 600/night.(FAMILY VILLA)- memberpice IVC.. MURAH BUKAN???

      Assalamualaikum..hai kawan2 blogger..apa khabar? Dah lama mommy tak update blog ini..dah berhabuk dah...rakan2 semua sihat?
      Semenjak mommy moved tempat kerja yg baru...rasa masa itu terlalu berharga dari emas...bila pulang dari kerja alangkah indahnya dapat meluruskan badan...
     Kali ni mommy nak sharing 1st experience mommy first time check in di avani guna kemudahan  membership itu ari..mommy check in 18/12 aritu..




Mommy pergi 2 famili memandangkan mommy entitle famili villa la kan..campur anak branak- kami semua 11 org la gitu..Naik buggy sampai ke villa kami.
mommy dapat villa di trunk 4



beginilah villa kami..luas kan..ni ruang tamunya..

cukup ler untuk 2 famili

mommy dapat famili villa ada 2 double bed

lepas kami check in..apalagi..si kecil mommy pun dgn activitiy swimmingnye ler..
see..depa enjoy..

dok berendam sini ja udah berjam -jam

tak puas-puas

habis berendam..diaorg cycling pulakkk!!!
ishh3..enjoy betul..lama dah tak berbasikal

i
indahkan seneri ini..berbasikal free plak di sini..
mommy pun nak kayuh jugakkk!!! hihihi

Udah ngayuh basikal seharian...malamnya kami klua makan ikan bakar kat luar avani tu aje..byk pilihan kedai di situ..hargapun berpatutan dgn rasa..mommy pilih kedai yg area kat padang tu sbb ramai org makan situ..gerenti sedap kan..
lepas makan kami balik semula ke villa..dan potong kek hari jadi si kecil mommy..alahai gambarnya tidak mommy post kat sini sbb gelap sikit..yg penting dia dpt potong kek dgn senyum riangnya..
besoknya.. tak banyak aktiviti yg dibuat sbb kami nak check out dah..ank2 pergi swimming lagi and mommy konon2nya nak ke gym tapiii...emmmp..melekat jew kat tilam empuk dlm villa..

ok..next visit..mommy nak ke gym pulaakkk..tu gym..snap dari jauh jew.
kami check out 11.30pagi..
bye bye avani..panjang umur datang lagi..next kena check in 3hari 2mlm baru bole buat aktiviti lain..go-kart, kayak, flying fox..semua tak sempat..huhuhu..

ok..ada sesiapa nak pergi dgn memberprice IVC( Iconic Vacation Club) dengan harga yg  SANGAT MURAH UTK FAMILY VILLA ni bole roger mommy yew.. whatsaps aje 012 9279491 . Rezeki untuk dikongsi bersama..serius ni..ce pi survey mana2 website yg bole share harga TERMURAH mcm mommy bagi nih.. ce bagitau mommy yew..rasa2nya mommy tak jumpa lagi sbb untuk superior room atau premier type pun paling murah mommy jumpa rata2 org bagi harga RM 480 per night inikan pula famili villa... okey bye...

tag : member price, IVC ,Iconic Vacation Club, termurah, family villa , AVANI Sepang Goldcoast, best price, cheapest, Golden Palm Tree Iconic Resort and Spa, member price., murah, promosi termurah

cuti cuti malaysia ajew : AVANI Sepang Goldcoast..No 67,Jln Pantai Bagan Lalang,43950,Sungai Pelek ,Selangor.

assalamualaikum...
ish3..baru perasan lamanya tak singgah kat blog mommy nih..maklumlah..tunggu anak jew tolong jadi cro pilotnya..nak harapkan mommy..emmphh..berabuk camni la jadinya...
bukannnya apa...kekadang mommy ni bila balik dr kerja..alahaiiii...nampak bantal ajew..bung tergolek!!!uhh..senang2kan diri..manja2 kan body..
rasanya ada byk yg mommy nak cerita..tapi cerita lama..ahh..biarla ia berlalu..
Haa...ni mommy ada cerita yang terlatest..cerita mommy dapat undangan untuk sessi preview AVANI Sepang Goldcoast International Resort...yg bestnya bole dapat free gift penginapan di situ..voucer penginapan 2hari 1 mlm..sapa tak nak kan...Nah..tgk gambar ni nampak gah kan..sape tak teringin..kan
perrgghhh...yang view waktu siang..
dah tu..sebelum ni mommy dok intai dlm agoda..asiaroom..booking.com..bak kata semua dlm tenet ni  mommy explore nak dapatkan harga termurah utk check in sini...tapi..perrrgh..takjumpa weiii...walau offerpun masih mahal ler bagiku..
bagai org mengantuk disorongkan bantal ..pucuk dicita ulam mendatang!!!
mommy pun discus dgn daddy utk attend preview tu...anak2pun hepi ler sangat..

Perjalanan kami mengambil masa sejam 20minit dari kediaman kami di kajang..bila tiba di situ..kami diminta tunjukkan sms undangan preview tersebut..seterusnya kami dibawa menaiki buggi ke melawat villa villa di situ..teruja juga mommy dan anak2..badlishah..batrisyia dan badiuzzaman..they njoi its...


nampak gambar pun dah rasa teruja kan,,,
**google pic

ni villa famili yg di tunjukkan pada  mommy..canary villa (famili villa)

** google pic
daddy..sori ekk..mommy snap dari jauh jew..

bole  mancing cenggini..

dari pintu depan canary villa.

nak ambik byk pic..si kecik sorang ni sibuk jew dgn game..rebut2 tepon dari mommy..gantikan dgn yg lain dia nangisss..



mommy ila pun sempat gak possing hik3..

dipendekan cerita..preview ni dah berjaya menarik dan menawan hatiku...bak lagu cantik menarik tertarik kau memang the Boom..akhirnya..mommypun sain lah jadi membership of the resort..( for canary villa)
terfikir dihati mommy tentu ramai kawan yg ingin menginap di resort mewah bertaraf 5 bintang internasional ni..inginkan harga yang Menarik..Termurah paling Best and Cheapest...cari la mommy..ahaaa...ni nak promosi nih...ate, udah jadi member la katakan kata org perak...gerenti mommy berikan yang terbaik untuk rakan2 di sini..apa lagi kalo nak buat famili gathering...perrghh..best wa cakap lu..
Jangan lupa ya..sms mommy @ whatsapp mommy di talian 012 9279491...Sharing is caring..
next..mommy sendiri tgh cari tarikh yg sesuai nak bermalam di sini..so tunggu la yew..cuti sekolah ni dah bermacam program dah di atur..bye..


AVANI Sepang Goldcoast , best price, cheapest, member price.,  promosi termurah, murah , Golden Palm Tree Iconic Resort and Spa

Terima Kasih Allah..pinjaman yg paling berharga..

Assalamualaikum
Memanjat kesyukuran padaMu Ya Allah atas pinjaman yg amat beerti dlm hidup mommy ila.. encik suami yg paling sabar dan melayan karenah mommy maklumlah mommy ila ni kalo di kampung halaman lebih disenangi dgn panggilan  adik @ acu...dgr pun dah tau kan ..kalo acu la namanya..memacam ler manjanya...terima kasih yer..daddy rija's sbb sanggup menjadi payung unntukku berlindung...menjadi dahan untukku berpaut..


dan pinjaman yg indah darimu Ya Allah..putra putriku

putera sulungku..badlishah azman..terima kasih anakku kerana mengajar mommy ttg blog..tak perlu dptkan khidmat insan lain..kerana dirimu amat membantu..moga jadi anak dan abg terbaik..

harapan mommy moga dirimu cemerlang di dunia dan..
juga cemerlang di akhirat
supaya menjadi pendorong dan semangat buat adik2mu..putri tunggalku
batrisyia delaila

dan putra bungsu ku badiuzzaman benjamin..

Alhamdulillah..Annugerah yang tiada nilainya..tiada gantinya ini menjadi penyeri dalam hidupku kini..mommy bahgia diberi pinjaman yg penuh erti ini..kalian semua..

"famili saya gula2 hati saya"

mommy selalu berpesan pada anak2 mommy supaya hargai org2 tersayang selagi mereka masih ada..dan kita selalunya tak perasan ...bila tersedar selalunya kita sudah terlewat kan..oleh itu sayangi ibubapa dan keluarga kita selagi mereka ada disisi kita ..pinjaman dari yang Maha Pencipta ini akan di ambil bila2 masa sahaja. Al fatihah bagi insan2 yg amat kita kasihi yg telah pulang pada Yang Maha Pencipta..semoga damai di sana buat arwah ibuku tersayang..

Mengimbau zaman sekolah hingga ke kolej...bersua hanya di alam maya..

        
 makk aiii..kecanggihan zaman IT nih membuatkan hubungan silaturrahim kembali terjalin sesama sahabat dr bangku sekolah rendah hinggalah ke zaman2 serba moden nih..tak temu di alam nyata tapi tetap bersua di alam maya..berborak sakan dlm group whatsapp..group facebook dll..semuanya hanya kerana teknologi terkini gadget yg mesti ada pada individu kini..apalagi..smartphone lar..kan..kalo tak guna smartphone zmn ni terasa la amat outdatednya  diri kita kan...
      kekadang bila mommy menuju ke tpt kerja.. ku pandang kiri kanan manusia leka dgn gadget masing2..dlm dunianya sendiri... sampai kekadang mommy tersenyum sendiri melihat aksi2 lucu pun ada..
 alkisahnya mommy sendiripun udah jumpa gang2 sekolah rendah..sekolah menengah mahupun gang2 nursing college..
Mengimbau zaman sekolah..ramai juga rakan yg telah ditemui..setidaknya tahu juga status terkini mereka tak gitu..
yang ni gang tingkatan 4A1 Sek.Men Dato Kamaruddin..(SEDAKA)
                            

yang ni pulak gang 5A1 SEDAKA
                                 

                    Alhamdulillah..kami dapat berhubung di alam maya di walau tak bersua..in sha allah..plan reunion sedang dlm proses...dan yang bawah ni kenangan di Sek Men King Edward VII ( KE VII ) sempat gak ler mommy merasa zaman form 6 @ nama glamour masa tu Pre U..ahakss..
                          

kini group kami sgt aktif berwhatsapp...sampai beratus2 coversation yg tak sempat mommy baca..skip ajew..sori   yew kengkawan..kang dok layan whatsapp..alamat tunggang langgang ler teratak mommy..
    Lum habis zmn pre u..mommy pi join pulak nursing college..zaman penuh suka duka..zaman hu ha sana hu ha sini...almaklumla..wa dah pegang duit bebbbb...walaupun elaun belajar masa tu hanya rm250..but njoiii..

                               

kami bukan jew belajar tentang para medik tapiiii belajar taek kwan do jugak oooo...

                             
dalam nursing...mommy byk belajar tentang erti kemanusiaan.,kehidupan.. kesusahan...menghargai anugerah yang Maha Kuasa...melihat insan2 lain yang yang diuji dgn kesakitan betul2 menginsafi diri..terasa diri ni terlalu kerdil di depan yang Maha Berkuasa. .Dihujung2 kursus kejururawatan ada kurikulum ttg management...kami managed membuat lawatan ke salah satu hospital di ipoh..
                                
                            
pastu kami buat camping di Teluk Batik..unggun api menyemarakan semangat kami menghadapi final exam dan berdepan saat2 perpisahan setelah 3 thn di bersama bak bersaudara beribu pada seorang pengajar yang menjaga kami Cik Lim..73 org kami semuanya..walaupun agak besar bilangannya...tapi kesemua kami sgt akrab...berakhir lah zaman persekolahan mommy bila tamatnya kursus kejururawatan..yg diakhiri dgn kursus induksi di batu rakit terenganu kite 30hb0gos1996..Arrgghhh...indah betul kenangan itu..andai dapat ku undurkan putaran dunia..
        Baru2 ini mommy berpeluang mengadakan small gathering bersama kwn2 nursing...arrghh..seronoknyaaa...



Termasuk mommy hanya 7 org dapat di kumpul kan..itu pun suda havoc..dtg anak2 dan hubby masing2..entah la bila lagi kan dpt bersua...